Haiti-tukikonsertti tuotti yli 800 000 euroa

Eilisiltana Helsingin Tuomiokirkossa järjestetty suurkonsertti Haitin maanjäristyksen uhrien hyväksi tuotti yli 800 000 euroa. Suurimmilla yksittäisillä lahjoituksilla haitilaisten hätää tukivat IKH Isojoen Konehalli Oy Kauhajoelta (5 000 eur) ja Visuri Oy Tampereelta (6 000 eur).

"Valtaosa koko hienosta konserttituotosta tuli kuitenkin yksittäisiltä suomalaisilta lahjoittajilta. Väkilukuun suhteutettuna suomalaiset lahjoittivat jopa avokätisemmin kuin amerikkalaiset Hope for Haiti-konsertin aikana", iloitsee Kirkon Ulkomaanavun sidosryhmäjohtaja Marianne Heikkilä.

Yhteisvastuukeräys ja Kirkon Ulkomaanapu kiittävät ennätystuloksesta kaikkia lahjoittajia, esiintyjiä sekä järjestelyihin osallistuneita vapaaehtoisia. TV2:n suorana lähettämä konsertti keräsi parhaimmillaan jopa 746 000 katsojaa.

Kaikkiaan Yhteisvastuukeräyksen ja Kirkon Ulkomaanavun saamat lahjoitukset Haitin katastrofiapuun ovat nyt yhteensä yli 1,9 miljoonaa euroa.

”Vasta nyt aletaan käsittää, miten valtava tuho ja menetys Haitissa on. Ihmiset yrittävät uskomattomalla sisulla palauttaa arkea ennalleen. Eloonjääneet työtoverini täällä Haitissa ovat yhtä mieltä: olemme etuoikeutettuja ja tehtävämme on antaa kaikkemme, jotta Haiti voidaan rakentaa uudelleen. Lämmin kiitos kaikille suomalaisille lahjoittajille. Apunne on korvaamaton maan jälleenrakennuksessa”, Haitissa Kirkon Ulkomaanavun avustustyötä johtava Sylvia Raulo kiittelee.

Haiti-konsertin tuotto ja muut lahjoitukset Yhteisvastuulle ja Kirkon Ulkomaanavulle käytetään hätäapuun Haitissa. Pahimman katastrofitilan helpotettua lahjoitusvaroilla jatketaan pitkäjänteistä kehitysyhteistyötä ja jälleenrakennusta Haitissa. Kirkon Ulkomaanapu on sitoutunut auttamaan haitilaisia pitkälle tulevaisuuteen.

Yhteisvastuukeräys käynnistyy virallisesti sunnuntaina 7.2.2010. Siitä lähtien keräys auttaa haitilaisten lisäksi myös köyhiä suomalaisia lapsiperheitä. Keräyksen keräyslupa ja lahjoituspuhelin 0600-1-2010 ovat voimassa koko vuoden. Haiti-konsertin aikana tv-ruudussa näkynyt tilapäinen lahjoitusnumero 0600 1 2066 ei ole enää käytössä.

Lisätiedot:

Marianne Heikkilä, sidosryhmäjohtaja, Kirkon Ulkomaanapu, p. 040 501 3567
Laura Hakoköngäs, kampanjasuunnittelija, Yhteisvastuukeräys, p. 0400 955 047