Golfaamalla lähes 35 000 euroa Naisten Pankin työhön kehitysmaissa

Marja Rasi-Kurronen Naisten Pankin golftiimistä, Via Nordin Markku Nord sekä Naisten Pankki Open -kiertuevoittajat Pauli Luokkala ja Aki Elomaa.

Kahdeksatta kertaa pelatun Suomen laajimman hyväntekeväisyysgolfkiertueen Naisten Pankki Openin voittajat ratkaistiin lauantaina Kullo Golfissa pelatussa osakilpailuvoittajien finaalissa. Golfaa Naiselle Ammatti -tapahtumissa kerättiin tänä vuonna yhteensä lähes 35 000 euroa Naisten Pankin työhön.

Kullo Golf tarjosi areenan Naisten Pankki Open -finaalille, johon kutsuttiin kaikkien 16 osakilpailun voittajat. Finaali pelattiin osakilpailujen tapaan kahden henkilön scramblena, ja tulostaso oli korkea: voittajien pistesaalis oli peräti 47 pistettä. Voittoon pelasivat Sarfvik Golfin osakilpailun heinäkuussa voittaneet Pauli Luokkala ja Aki Elomaa Gumböle Golfista. Toiseksi sijoittuivat 45 pisteellä Petri Halme (NRG) ja Johan Lindelöf (GPi). Kolmannelle sijalle pelasivat niin ikään 45 pisteellä Atte Haaramo (EGS) ja Kirsi Kuntsi (EGS).

Voittajapari palkittiin Via Nordin upealla golfpaketilla PGA Catalunyaan, Espanjan Costa Bravalle. Palkintopakettiin kuuluvat kahden pelikierroksen ja kolmen yön majoituksen lisäksi KLM:n lennot sekä Mercedes-Benzin tarjoama vuokra-auto.

”Naisten Pankki hoiti kisajärjestelyt hienosti jo osakilpailussa Sarfvikissa ja myös Kullon finaalissa. Finaalikisa ei alkanut meillä ihan odotetusti, vaan molemmat löivät avauksen metsään. Onneksi pallo löytyi ja peli alkoi kulkea. Pelipari tsemppasi hienosti ja hyvin meni heilläkin, kun sijoittuivat kolmanneksi. Pelimatkalle lähdetään varmaan hyvissä ajoin keväällä.”, Aki Elomaa kertoi.

Väyläkisojen suosio kasvaa

Golfaa Naiselle Ammatti -teeman alla kerättiin tänä vuonna varoja Naisten Pankki Open –kiertueen lisäksi monissa väyläkisoissa eri kentillä. Mm. Mercedes-Benz ja Golf Balance tarjosivat useilla eri kentillä Naisten Pankille tilaisuuden kerätä varoja esimerkiksi ”lähimmäksi lippua” -kilpailussa. Tästä kilpailumuodosta on saatu paljon positiivista palautetta: tapahtuma on osallistujille helppo tapa osallistua hyväntekeväisyyteen ja naistenpankkilaisille oiva paikka päästä kertomaan hyväntekeväisyystyöstä.

Naisten Pankki Open -kiertue pelattiin tänä vuonna 16 kentällä ja mukaan saatiin lähes 850 pelaajaa. Kokonaisuutena Golfaa Naiselle Ammatti -tapahtumista kerättiin yhteensä lähes 35 000 euroa, jolla voidaan hankkia liki 1170 Ammattia kehitysmaiden naisille.

”Tällä kaudella Naisten Pankki Open -osakilpailuja oli jonkin verran edellisvuotta vähemmän, mutta useissa osakilpailuissa oli iloksemme aiempaa enemmän osallistujia. Tänä vuonna golfattiin naisille Ammatteja myös monissa väyläkisoissa, joita pääsimme pitämään jo perinteisesti Mercedes Trophy -kiertueelle, mutta myös muihin yhteistyökumppaneittemme kilpailuihin. Haluammekin kiittää golfareiden lisäksi kaikkia mukana olleita golfklubeja ja yhteistyökumppaneita, he mahdollistavat sen, että kisojen tuotto voidaan käyttää puhtaasti hyväntekeväisyystyöhön”, kertoo Marja Rasi-Kurronen Naisten Pankin golftiimistä.

Kauden 2019 yhteistyökumppaneita ovat: Mercedes-Benz, Via Nord, Katalonian turistitoimisto, Suomen Golfliitto, Golf GameBook, Fazer, KLM, GoGolf, Golfpiste, Continental, Honour-Golf, Pelican Self Storage, FORE!, Viking Line, Golf Balance Oy, Oriola, Sporttimo ja Vitaminwell. Yhteistyökumppaneiden rooli on klubien ohella erittäin tärkeä, sillä mm. lahjoitetun ilmoitustilan sekä kumppaneilta saatujen palkintojen ansiosta kiertueen järjestelyihin ei tarvitse käyttää hyväntekeväisyysvaroja.

Kilpailujen järjestelyistä vastaavat Naisten Pankin vapaaehtoiset.

Naisten Pankki Open -kiertue jatkuu kaudella 2020 ja myös erikoisväyläkilpailuja tullaan järjestämään eri kentillä. Kiertueen aikataulu julkistetaan GoExpo Golfmessuilla helmikuussa 2020.

Naisten Pankin seuraava suurtapahtuma on 15.9. järjestettävä Kävele Naiselle Ammatti.

Lisätiedot:

Rauni Suhonen, Naisten Pankin vapaaehtoinen, e-mail: rauni.suhonen(at)naistenpankki.fi, puh. 040 554 6140

www.naistenpankki.fi/golf Facebookissa: www.facebook.com/NaistenPankkiOpen

#GolfaaNaiselleAmmatti

Naisten Pankki on ollut mukana toteuttamassa kehitysmaiden naisten unelmia paremmasta tulevaisuudesta jo kahdentoista vuoden ajan. Suomalainen Naisten Pankki kerää lahjoituksia kehitysmaiden naisten yrittäjyyden ja toimeentulon parantamiseksi kestävän kehityksen periaattein. Osakkeenomistajia on yli 1 600 ja kuukausilahjoittajia lähes 3 300. Voimavarana on yli 1 000 aktiivista vapaaehtoista yli 40 paikkakunnalla. Naisten Pankki on kerännyt vuodesta 2007 lähtien varoja jo yli 15 miljoonaa euroa. Hankkeita on tällä hetkellä kuudessa maassa ja niissä suoria hyödynsaajia on lähes 27 000. Hankkeiden toteutuksesta vastaa Kirkon Ulkomaanapu.