Ekumeeninen Vastuuviikko 21.-28. lokakuuta: On rauhan ja sovinnon aika

 

Tänä vuonna vastuuviikko on 21.-28. lokakuuta. Toista kertaa viikon teemana on "Rauha ja oikeudenmukaisuus".

Ekumeeninen vastuuviikko käynnistyy sunnuntaina 21.10. klo 18 Joensuussa ekumeenisella juhlajumalanpalveluksella, jossa saarnaa Suomen Ekumeenisen neuvoston puheenjohtaja, luterilaisen kirkon arkkipiispa Jukka Paarma. Jumalanpalveluksessa musiikista vastaavat Joensuun seurakunnan orkesteri ja ortodoksisen seurakunnan kuoro. Jumalanpalvelus myös radioidaan.

Tänä vuonna vastuuviikolla puhutaan rauhasta, konflikteista toipumisesta ja sovinnosta. Ekumeeninen vastuuviikko haastaa kirkkojen jäsenet toimimaan ja vaikuttamaan. Välineinä ovat olleet vetoomukset, postikorttikampanjat, myös boikotit. Tarkoitus on saada ihmiset arvioimaan omaa elämäntapaa suhteessa maailman tilaan.

Vastuuviikkoa varten on tehty kymmenen julisteen sarja, joka kertoo 30-vuotisen viikon historiasta. Ekumeenisen vastuuviikon paikallisista tapahtumista saa tietoa eri seurakuntien tapahtumakalentereista sekä Vastuuviikon sivuilta www.vastuuviikko.fi

Vuosina 2008-2009 ekumeenisen vastuuviikon teemana on "Ihmiskappa – nykyajan orjuutta". Ekumeenisen vastuuviikon toteuttajina ovat paikalliset toimijat sekä Kirkon Ulkomaanapu ja Suomen ekumeeninen neuvosto. (KT 17.10.2007 mm)