Duudsonit vaativat tekoja Kirkon Ulkomaanavun Avain ammattiin -kampanjassa

image

Toimituksille: Kuvia kampanjan tiedotustilaisuudesta 18.4.2012 STT-Lehtikuvalla
Kampanja alkaa maanantaina 23.4.2012
Lisätietoja, kuvia ja vetoomus: www.tekojakampanja.fi

Kirkon Ulkomaanavun Avain ammattiin -kampanjan tavoitteena on antaa kehitysmaiden nuorille avain tulevaisuuteen koulutuksella. Maailman katsotuimman suomalaisen tv-ohjelman Duudsoneiden Jarno ja Jarppi lähtivät mukaan kampanjaan, koska uskovat, että kehitysmaiden nuorten asemaa voidaan parantaa.

– On hyvä miettiä, että kuinka moni alussa tosiaan uskoi, että neljä Pohjanmaan junttia on kerran Hollywoodissa! Asenteen ydin onkin se, että uskaltaa uskoa itseensä ja unelmaan, Jarno sanoo.

– Kun saadaan edes pienen ydinporukan olot muuttumaan, hyvinvointi leviää vähitellen koko yhteisöön, Jarppi vetoaa. 

Vetoomus nuorison asian edistämisestä

Duudsonit patistavat kaikkia suomalaisia allekirjoittamaan kampanjan vetoomuksen presidentti Sauli Niinistölle, jotta Suomi alkaisi kansainvälisesti vaatia tekoja kaikkein heikoimmassa asemassa olevien nuorten auttamiseksi. 

Vetoomuksen voi allekirjoittaa joko Kirkon Ulkomaanavun tapahtumissa tai verkossa kampanjan sivuilla www.tekojakampanja.fi.    

– Maailmassa on tällä hetkellä 1,2 miljardia 15-24-vuotiasta nuorta, suurin ikäluokka koskaan. Kaikki nuoret maailmassa ovat samanlaisia – jos nuori ei pääse opiskelemaan tai saa ensimmäistä työpaikkaa, hän on vaarassa syrjäytyä, Kirkon Ulkomaanavun viestintäjohtaja Veera Hämäläinen kertoo.

Kirkon Ulkomaanapu tukee nuorten koulutusta ja työllistymistä esimerkiksi kampanjan kohdemaissa Kongossa ja Hondurasissa. Molemmissa maissa nuorten opiskelumahdollisuudet ovat hyvin niukat.

Ulkomaanapu tekee yhteistyötä ammattikoulutusta järjestävien kansalaisjärjestöjen kanssa ja tarjoaa mahdollisuuksia stipendeihin. Näin kaikkein heikoimmassa asemassa olevat nuoret voivat saada koulutusta, esimerkiksi entiset lapsisotilaat, teiniäidit ja orvot. Tärkeää on myös elämäntaitojen ja neuvojen tarjoaminen koulutuksesta valmistuneille nuorille työllistymisen tukemiseksi.

Lisätietoja: tiedottaja Eriikka Käyhkö, p. 0400 103 286