Changemakerit telttailevat Rautatientorilla kehitysyhteistyön puolesta

Changemaker kampanjoi tempauksellaan kehitysyhteistyön määrärahojen nopeamman korottamisen puolesta. Tahdomme kampanjallamme muistuttaa budjettikehysneuvottelujen alla päättäjiä lupauksestaan nostaa määrärahat YK:n suosittamalle tasolle, 0,7% bruttokansantulosta vuoteen 2010 mennessä. Maailman 12. vauraimman maan on kannettava oma osansa globaalista vastuusta.

Leiri on pystyssä lauantai-iltapäivään saakka. Telttakylä on avoin yleisölle

Kansanedustaja Anni Sinnemäki katkaisi punaisen nauhan kampanjakylän avajaisissa maanantaina. Ministeri Paula Lehtomäki vieraili tiistaiaamuna telttakylässä ja kannusti Changemakerin vapaaehtoisia kampanjoimaan asian puolesta.

Viikon punaisena lankana ja ohjelmien runkona kulkee naisen elämänkaari. Näyttelyteltassa yleisö voi tutustua kehitysyhteistyön saavutuksiin ja avun tarpeeseen kehitysmaissa. Näyttelyssä on tähän mennessä käsitelty lapsikuolleisuutta ja tyttöjen koulutusta. Jatkossa tutustutaan elinympäristöön, kulttuuriin ja työhön liittyviin kysymyksiin. Viikko päättyy lauantaina ihmisarvoisen vanhuuden teemaan.

Yleisö voi kokea käytännössä kehitysmaiden arkea erilaisten työpajojen kautta. Halukkaat voivat mm. rakentaa “Unelmakämpän" jätteistä ja kokeilla, kuinka he pärjäisivät halpatuotantotehtaan ompelijoina. Iltaisin telttakylässä järjestetään yleisötilaisuuksia, joissa kehityskysymyksiä on lähestytty niin taiteen kuin paneelikeskustelujenkin keinoin.

Tilaisuuksien aiheina on tähän asti ollut aids-epidemia ja äitien terveys sekä koulutus rauhanteon välineenä. Keskiviikkona luvassa on tuoreita kuulumisia Changemaker-delegaation vierailusta Kirkkojen maailmanneuvoston yleiskokouksesta Brasiliasta. Torstain paneelikeskustelun aiheena ovat ihmisoikeudet eri kulttuurien näkökulmista ja perjantaina perehdytään työn ja maailmankaupan teemoihin.

Changemaker uskoo, että globaalin oikeudenmukaisuuden kasvaminen lisää turvallisuutta, joten laadukkaan kehitysyhteistyön tekeminen tuo hyvää myös meille. Emme voi ummistaa silmiämme todellisuudelta. Maailman köyhät maksavat viivyttelystämme hengellään. Nyt on aika toimia.

Lisätietoja
Inka Lindroos: 050-378 0459, inka.lindroos@changemaker.fi
Tiina Keinänen: 040-7421051, tiina.keinanen@changemaker.fi

Kampanjasivut www.changemaker.fi