Apua Nepalin tulvien uhreille

Etelä-Aasian monsuunisateiden aiheuttamat tulvat ovat vaikuttaneet jo yli kuuden miljoonan ihmisen elämään Nepalissa, Intiassa ja Bangladeshissa. Tulvat ja niiden seurauksena syntyneet maanvyörymät ovat vaatineet yli 230 ihmisen hengen ja vahingoittaneet tuhansia.

Nepalissa tulvat ja maanvyörymät ovat aiheuttaneet 90 ihmisen menehtymisen ja pakottaneet lähes 12 000 perhettä jättämään kotinsa.

Kirkon Ulkomaanapu (KUA) on myöntänyt katastrofiapurahastostaan 20 000 euroa myrskyn aiheuttamien tuhojen korjaamiseen Kailalin alueella. Avustusvaroilla tuetaan perheitä asuinrakennusten ja karjasuojien jälleenrakentamisessa ja korjaamisessa.

Tällä hetkellä KUA valmistelee hätäavun jakamista paikallisten kumppaniensa kanssa maan eteläosissa alueilla, joissa tulvien vaikutukset ovat olleet tuhoisimmat.

Kirkon Ulkomaanavulla on Nepalissa maatoimisto, jonka kautta työtä on tehty vuosia erityisesti naisten ja lasten oikeuksien vahvistamiseksi sekä köyhien yhteisöjen toimeentulomahdollisuuksien parantamiseksi. KUA:lla on maassa pitkäaikaiset ja luotettavat verkostot, joiden kautta apu toimitetaan sitä eniten tarvitseville.

KUA on tukenut monsuunitulvien uhreja myös Myanmarissa.

Sinun apuasi tarvitaan!

Auta Nepalin tulvien uhreja:

Lahjoita tilille: IBAN FI33 1572 3000 5005 04 käyttäen viitettä 1478

Lähetä viesti APU20 numeroon 16499 (20 e)

Lämmin kiitos tuestasi!

Debri Mukhiya tulvissa vahingoittuneen talonsa edessä Saptakoshissa.

Debri Mukhiya tulvissa vahingoittuneen talonsa edessä Saptakoshissa. Kuva: Bibek Balla / Tanskan Kirkon Ulkomaanapu