Apu tavoittaa Gazan asukkaat

Avustustyöntekijät työskentelevät ankarasti jakaakseen ruokaa ja lääkkeitä Gazan asukkaille 22 päivää kestäneiden sotatoimien jälkeen. Kirkon Ulkomaanavun yhteistyökumppani Kirkkojen yhteinen katastrofiapu ACT pyörittää Gazassa kahta terveysklinikkaa ja toimittaa ruoka-apua 15 000 kodittomaksi jääneelle ihmiselle. Ruokasäilykkeiden, veden ja lääkkeiden jakelu voidaan nyt toteuttaa melko vähin riskein ja avustustyöntekijät toivovat tulitauon kestävän.

Israelin tuhottua yhden Kirkon Ulkomaanavun tukemista klinikoista, kaksi jäljellä olevaa Rafahin ja Darajin klinikat toimivat täydellä teholla. Tuhotun Shija’ian klinikan henkilökunta työskentelee nyt Darajin klinikalla. Klinikoilla on täysi työ, kun sairaalat ja terveysasemat ovat edelleen osittain toimintakyvyttömiä sodan aiheuttamien vahinkojen vuoksi.

Sunnuntaina saapui 40 000 pakkausta energiaruokaa jaettavaksi klinikoilla. Sen lisäksi klinikoilla jaettavaksi on tulossa 100 000 litraa vettä ja kymmenen tonnia maitojauhetta.  Viime viikolla rajan yli saadut energiaruoka-annokset ja maito on saatu  jaettua lapsille ja imettäville äideille.