Apu Etelä-Aasian tulvien uhreille jatkuu

Osassa Etelä-Aasiaa on ollut rankkoja sateita ja tulvia jo kesäkuusta alkaen. Kirkon Ulkomaanavun yhteistyökumpanit avustavat tulvista kärsiviä Intiassa, Bangladeshissa, Nepalissa ja Pakistanissa.

Apuna annetaan mm. ruokatarvikkeita, vaatteita, pressuja ja vedenpuhdistustabletteja.

Intiassa on avustettu yhteensä lähes kymmentä tuhatta tulvista kärsivää perhettä Andhra Pradeshin osavaltiossa ja Länsi-Bengalin alueella. Bangladeshissa 16 000 perhettä on saanut ruokaa ja avustustarvikkeita.

Nepalissa on avustettu viittä tuhatta ihmistä ja jaettu avustustarvikkeita ja katonrakennustarvikkeita 5500 perheelle tulvista pahiten kärsineissä kylissä. Pakistanissa on jaettu ruoka-apua ja kaikkein haavoittuvimmille perheille myös muita avustustarvikkeita.

Avustustoimiin on myönnetty tukea Kirkkojen kansainvälisen katastrofiavun ACTn pika-apurahastosta, jota myös Kirkon Ulkomaanapu rahoittaa. KUA varautuu myöntämään lisäapua tarpeen mukaan.

Kirkkojen kansainvälinen katastrofiapu ACT huomauttaa, että ilmastomuutos on tämänvuotisten erittäin voimakkaiden monsuunisateiden ja niistä aiheutuneen humanitaarisen kriisin yksi vaikuttava tekijä.

Lisätietoja: humanitaarisen avun suunnittelja Maritta Niskanen-Tamiru, p. (09) 180 2407,  050 390 4299