Antti Pentikäinen nimettiin Hyvän tahdon lähettilääksi

image

Etnisten suhteiden neuvottelukunta nimesi tänään Hyvän tahdon lähettiläiksi talouden, kulttuurin ja järjestöelämän vaikuttajat: Itella Oyj:n konsernijohtaja Jukka Alhon, Suomen kansallisbaletin taiteellisen johtajan Kenneth Greven sekä Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtajan Antti Pentikäisen.

ETNOn nimeämät lähettiläät ovat henkilöitä, jotka toiminnallaan ja asiantuntemuksellaan edistävät yhdenvertaisuutta Suomessa. Lähettiläät tuovat käytännön työnsä kautta erilaisia näkökulmia maahanmuutosta käytyyn keskusteluun.

Konsernijohtaja Jukka Alho totesi nimityksen yhteydessä, että Itellan kokemukset osoittavat hyvin sen, että työ ja koulutus ovat niitä asioita, joiden avulla päästään osaksi yhteiskuntaa ja yhteisöä.  

”Itella on Suomen suurin työnantajayritys, ja kansalaisten tarvitsemien välttämättömien palveluiden tuottaminen ei onnistuisi ilman maahanmuuttajia. Meidän toimintamme kannalta kyse ei itse asiassa ole ensisijaisesti maahanmuuttajista, vaan työyhteisömme välttämättömistä ja tasa-arvoisista jäsenistä.”

Kirkon Ulkomaanavun tehtäviin kuuluu kehitysyhteistyö, humanitaarinen apu ja vaikuttamistyö. Järjestö toimii yli 30 maassa ja toiminnan kohderyhmänä ovat kaikkein köyhimmät ihmiset uskontoon, etniseen taustaan tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta.

”Olen itse kasvanut vähemmistössä ja näen herkästi, mitä syrjintä voi olla. Mielestäni vanhemmilla pitäisi olla rohkeutta opettaa lapsilleen suvaitsevaisuutta ja ihmisarvon kunnioitusta. Toivon, että suvaitsevaisuudesta tulee yhä enemmän myös osa todellista suomalaisuutta”, kommentoi Antti Pentikäinen.

Vuodesta 2008 Suomen kansallisbaletissa työskennellyt Kenneth Greve näkee kansainvälisyyden luonnollisena osana kulttuurielämän toimintaa.

”Taiteelle on ominaista, että se toimii siltana kulttuurien välillä. Tanssi on ilmaisumuoto, jota ilmenee kaikissa kulttuureissa. Taide avaa mahdollisuuden ymmärrykselle riippumatta henkilöiden taustasta.”

Nimitystilaisuuden kunniavieraana oli Tasavallan presidentti Tarja Halonen. Tilaisuuden avasi maahanmuutto- ja eurooppaministeri Astrid Thors ja tilaisuudessa oli läsnä myös Tanskan maahanmuuttoministeri Birthe Rønn Hornbech.

ETNOn puolesta palkinnot ojensivat neuvottelukunnan puheenjohtaja Ritva Viljanen ja varapuheenjohtaja Atanas Alesovski.