Anni Vepsäläinen Kirkon Ulkomaanavun uudeksi puheenjohtajaksi

   
Kirkon Ulkomaanavun säätiön hallituksen puheenjohtajaksi kaudelle 2011–2014 on nimitetty toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen. Vepsäläinen aloittaa Ulkomaanavun hallituksen pitkäaikaisen puheenjohtajan Markku Porvarin jättäytyessä pois hallituksesta.

-Uskon, että maailmaa muutetaan tekojen kautta. Voin käyttää aikaani, osaamistani ja verkostojani Ulkomaanavun kehittämiseksi. Tiedän mihin tulen, tunnen Ulkomaanavun työn entuudestaan sekä hallitusjäsenyyden että vapaaehtoistyön näkökulmasta, kertoo Anni Vepsäläinen, joka on Naisten Pankki -rahaston perustajajäseniä.

Vuoden alusta hallituksen puheenjohtajana aloittava Anni Vepsäläinen työskentelee toimitusjohtajana Diacor terveyspalvelut Oy:ssä. Vepsäläinen on koulutukseltaan tuotantotalouden diplomi-insinööri. Hänellä on kokemusta usean yrityksen johtamistehtävistä, asiakaspalveluorganisaation kehittämisestä, kasvuvaiheen johtamisesta, kansainvälistymisestä ja muutosvaiheista. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa HRM Partnersissa ja TeliaSonerassa.

Markku Porvari on tehnyt merkittävän elämäntyön Ulkomaanavun luottamustoimissa. Siirtyvä puheenjohtaja on toiminut puheenjohtajan tehtävässään vuodesta 1990. Hän on ollut Ulkomaanavulle merkittävä tuki ja mahdollistanut monin tavoin Ulkomaanavun kasvun ja kehityksen.

Säätiön hallituksessa vaihtuvat kerralla puolet jäsenistä. Uudelle kaudelle 2011–2014 valittiin kirkkoherra Tapio Luoma, hiippakuntasihteeri Helena Tuominen, toimitusjohtaja Ritva Ohmeroluoma, johtava työalasihteeri Pia Kummel-Myrskog ja alivaltiosihteeri Ritva Koukku-Ronde. Varajäseniksi valittiin johtaja Ilkka Mattila, asianajaja Tuomas Aho ja valtiotieteen maisteri Henni Alava. Aiemmin hallitukseen on valittu kirkkoneuvos Kimmo Kääriäinen. Hallituksessa jatkavat (kausi 2009-2012) piispa Matti Repo, kansanedustaja Pekka Haavisto, kansainvälisten asiain sihteeri Tarja Kantola ja päätoimittaja Merja Ylä-Anttila.

Kirkon Ulkomaanavun säätiön puheenjohtajan ja hallituksen nimeää Kirkon Ulkoasiain neuvosto.

Lisätietoja:
Anni Vepsäläinen puh. 0400 400 074