Ajankohtainen näytös – Turvapaikanhakijoiden tekemiä lyhytdokumentteja Helsingissä

Tule katsomaan turvapaikanhakijoiden tarinoita omin kuvin ja sanoin kerrottuina!

Tiistai 21. helmikuuta 2017 kello 18–19:30 Dubrovnik Loundge&Lobby, Eerikinkatu 11, Helsinki

Suomeen on saapunut kahden viime vuoden aikana paljon turvapaikanhakijoita. Jokaisella tulijalla on oma tarinansa, mutta tänne saapuneiden oma ääni on kuitenkin jäänyt suurelta osin kuulematta.

Tiistaina 21. helmikuuta Helsingissä nähdään nuorten turvapaikanhakijoiden itse tekemiä videoita, jotka on työstetty Kirkon Ulkomaanavun nuorisoverkoston Changemakerin toteuttamassa valtakunnallisessa videohankkeessa Omin sanoin – In my own words.

Hankkeen tavoitteena on antaa turvapaikanhakijoina saapuneille nuorille aikuisille ääni Suomessa ja tarjota välineitä osallistumiselle sekä tukea heitä Suomeen kotiutumisessa. Hankkeen toivotaan myös lisäävän suomalaisten solidaarisuutta turvapaikanhakijoita kohtaan.

Turvapaikanhakijat kertovat videoissa, miltä Suomeen tulo, epätietoisuus turvapaikkapäätöksestä sekä kulttuurierot ja suomalaisten kohtaaminen tuntuvat.

Videoiden tekijöitä on paikalla tilaisuudessa. Vapaa pääsy. Tarjolla on myös pientä purtavaa.

Kaikki lyhytdokumentit on tekstitetty suomeksi.

Lisätiedot: Projektikoordinaattori Elina Mäkilä, Kirkon Ulkomaanapu, Changemaker nuorisoverkosto, Elina.Makila(ät)kirkonulkomaanapu.fi, p. 040 182 4073

Omin sanoin – nuorten turvapaikanhakijoiden videoita -hanke: www.changemaker.fi/toimintamme/omin-sanoin-in-my-own-words/