Aisha kerää varoja Itä-Afrikkaan

image

Kirkon Ulkomaanapu kerää adventin ajan Aisha-kampanjallaan varoja Itä-Afrikan kuivuuden uhrien auttamiseen. Kampanjan keskipisteessä on Aisha-niminen kuvitteellinen somalinainen, jonka pakomatkaa ja pääsyä Dadaabin leirille Keniaan seurataan kampanjan ajan päivittäin Facebook-postauksissa.

”Itä-Afrikan katastrofissa puhutaan niin valtavista ihmismääristä, että helposti hämärtyy se tosiasia, että jokaisen numeron takana on ihminen ja perhe, jolle tämä kärsimys on ankaraa todellisuutta. Nostamalla esiin yhden naisen tarinan haluamme tuoda tämän katastrofin yksittäisen ihmisen tasolle. Vaikka Aishan tarina on kuvitteellinen, tapahtumat joista se kertoo, ovat tosia,” Kirkon Ulkomaanavun varainhankinnan johtaja Ritka Heino kertoo.

Facebookiin tulee Aishalle oma sivu, jossa hänen pakomatkaansa kotikylästä Dadaabin leirille voi seurata päivittäisistä postauksista 5.12. alkaen. Myös kampanjan internet-sivu kantaa Aishan nimeä www.aisha.fi.

Yli 13 miljoonaa ihmistä on Itä-Afrikassa ulkopuolisen avun tarpeessa kuivuuden ja konfliktin aiheuttaman nälänhädän vuoksi. Kuivuus koettelee erityisen ankarasti lapsia. Kirkon Ulkomaanapu toimittaa vettä, ruokaa ja perustarvikkeita sekä Keniaan Dadaabin leirille että Somaliaan ja Etiopiaan.

Kampanjan nettisivu www.aisha.fi avautuu 5.12.

Facebook-sivu löytyy nimellä Aisha 1.12. alkaen.

Lisätietoja: Varainhankinnan johtaja Ritka Heino, p. 0400 103 284