ACT-allianssi: Köyhyys on väärin

"Köyhyys on väärin. Äänemme on saatava esille", sanoo ACT-allianssin pääsihteeri John Nduna ACT-allianssin vuosikokouksessa Arushassa Tansaniassa.

ACT-allianssi on suuri kirkollinen kehitysyhteistyön ja hätäavun toimija ja sillä on jäseniä 140 maassa. Vuosikokouksessa Nduna lupasi, että ACT ottaa rohkeamman kannan ja puhuu suoraan epäoikeudenmukaisuuden ja köyhyyden esille tuomisessa.

"Meillä on velvollisuus olla rohkeita ja vastustaa sortoa", Nduna sanoo.

"Nykymaailmassa miljardi ihmistä menee nälkäisenä nukkumaan, vain 30 prosenttia lapsista Saharan eteläpuolisessa Afrikassa saa malarialääkkeitä ja ilmastonmuutos tuhoaa kaikista köyhimpien elämän. Me tiedämme, että tämä on väärin. Me tiedämme, että meidän täytyy saada äänemme kuuluviin kaiken tämän epäoikeudenmukaisuuden kitkemiseksi."

"Meillä on valtaa, me olemme sitoutuneita ja olemme tosissamme. Olemme motivoituneita haastamaan poliittiset kuviot, suuret yritykset ja rikkaiden valtioiden intressit," Nduna sanoi.

Kokous vakuutti että köyhyyden ja epätasa-arvon lopettaminen ei ole ainoastaan päämäärä vaan myös velvollisuus.

ACTin jäsenjärjestöjen johtajat päättivät vuosikokouksessa strategiasta näljälle tulevalle vuodelle. He painottavat kaikista köyhimpien elämän parantamisen tärkeyttä.

ACT päätti parantaa jäsenjärjestöjen työn koordinointia, jotta se voisi entistä paremmin tukea kriisin keskellä olevia yhteisöjä. ACT myös vannoi priorisoivansa ennaltaehkäiseviä toimia kaikessa työssään ja takaamaan huolenpidon jatkuvuuden ja palautumisen hätätilan jälkeen.

Kokous vakuutti, ett ACT-allianssin ainutlaatuista demokraattista rakennetta vahvistetaan. Rakenteessa suuret päätökset strategiasta, taloudellisista resursseista ja kampanjoista tehdään maatasolla eikä ACTin pääkonttorissa Genevessä.

ACT-allianssi

ACT-allianssi on kirkollisten kehitysyhteistyön, humanitaarisen avun ja vaikuttamistyön toimijoiden kansainvälinen katto-organisaatio. Kirkollisista toimijoista ainoastaan Caritas on suurempi. ACTin tavoitteena on vähentää köyhyyttä, puolustaa oikeudenmukaisuutta ja ihmisoikeuksia sekä pelastaa ihmishenkiä ja tukea yhteisöjä katastrofeissa.

ACT-allianssin 105 jäsenjärjestöä työllistävät 33 000 työntekijää ja vapaaehtoista 140 maassa ja sen tulot ovat 1,6 miljardia dollaria vuodessa. Useimmat ACT-allianssin jäsenet ovat köyhistä maista ja omaavat vuosikymmenten kokemuksen työstä ruohonjuuritasolla ja tuntevat paikallisen kulttuurin.

Lisätietoja:
ACT-allianssin verkkosivut www.actalliance.org
Kirkon Ulkomaanavun viestintäpäällikkö Maija Sankari, p. 040 559 4030
Tiedustelut ACT-allianssista sekä haastattelupyynnöt:
Sandra Cox, Communications Officer, ACT Alliance +41 22 791 6711, +41 79 681 1868