Kirkkopäivillä Kambodžžaan ja Pyhälle maalle

Kirkon Ulkomaanapu on mukana Kirkkopäivillä Kuopiossa 17.-19.5. monipuolisella ohjelmalla. Ohjelma alkaa Kuopion torilla lauantaina puolen päivän aikaan viime vuonna suuren suosion saavuttaneella Suvivirren yhteislaulutilaisuudella. Kesäisiä lauluja lauletaan yhdessä Petri Laaksosen ja Johanna Rusanen-Kartanon kanssa. Mukana ovat myös Rajalan musiikkiluokkien kuoro sekä Rajalan puhallinorkesteri. Suvivirsi-tapahtumalla tuetaan Haitin koulujen jälleenrakentamista.

Iltapäivällä torilla herätellään keskustelua siitä, kuka omistaa Pyhän maan. Kristittyjen suhde Israeliin ja Palestiinaan herättää ristiriitaisia tunteita, ja keskustelun tarkoituksena on nostaa esille uusia näkökulmia. Yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluun Twitterissä ja etukäteen Kotimaa24:ssä. Keskustelijoina ovat VTM, tutkija Timo R. Stewart sekä opettaja Jorma Larinkoski, haastattelijana on Kirkon tiedotuskeskuksen ohjelmapäällikkö, pastori Kimmo Saares.

Illalla Ravintola Puikkarissa lähdetään toisenlaiselle matkalle Kambodžaan. Matkanjohtajana on Asta Turtiainen Kirkon Ulkomaanavusta. Ilta jatkuu Puikkarissa klo 23 alkaen Kirkkopäivien ja Kirkon Ulkomaanavun jatkoklubilla, jossa sukelletaan syvälle klubikulttuurin sekä dance- ja hip hop -musiikkien maailmaan. Mukana Ruudolf, Karri Koira ja Audilen dj:t. Klubilla kohtaavat Kuopion klubikansa ja auttamisen uudet mahdollisuudet. Luvassa on hyvää musiikkia ja rouheaa meininkiä.
Liput 10 €

Kirkon Ulkomaanavun työntekijöitä voi tulla tapaamaan myös perjantaina ja lauantaina Kuopion Musiikkikeskukseen Kirkkotorille ja lauantaina Kuopion torille Kirkkokahvilaan.

Lisätietoja: Viestintäpäällikkö Maija Sankari, p. 040 559 4030