#rohkeus2017 − 70-vuotias Kirkon Ulkomaanapu puhuu rohkeudesta

rohkeus2017-kampanjan Amani

Mitä on rohkeus vuonna 2017? Tuohon kysymykseen hakee näkemyksiä syyskuussa 70 vuotta täyttävä Suomen suurin kehitysyhteistyöjärjestö Kirkon Ulkomaanapu eli KUA. #rohkeus2017 on paikka, jossa on tilaa erilaisille puheenvuoroille ja kertomuksille rohkeudesta – sekä Suomessa että maailmalla. Kampanja hakee samalla uusia tapoja kertoa kehitysyhteistyön ja humanitaarisen avun maailmasta.

”Emme halunneet käyttää juhlavuotta perinteiseen historiakatsaukseen. #rohkeus2017 koskee tämän päivän ja huomisen maailmaa”, sanoo KUA:n viestintäpäällikkö Mikko Koivumaa.

”Paikoissa, joissa teemme töitä, rohkeus on työntekemisen edellytys. Rohkeita ihmisiä ja tekoja tarvitaan myös tämän päivän Suomessa, jossa muun muassa vaikea taloustilanne ja turvapaikanhakijoiden läsnäolo jakavat ihmisiä. Tätä aikaa leimaa vihapuhe ja ihmisiä ahdistellaan mielipiteensä ilmaisemisesta. Vaatii rohkeutta puolustaa sitä mihin uskoo”, Koivumaa jatkaa.

Syyskuussa rohkeus-aihetta käsitellään sunnuntaisin Radio Novalla, jossa vieraiden lisäksi yleisö ottaa osaa keskusteluun rohkeudesta. KUA:n #rohkeus2017-blogissa suomalaiset vaikuttajat käyttävät puheenvuoroja ja #rohkeus2017-videot kertovat ihmisistä paikoissa, joissa järjestö työskentelee. Kuun aikana videoiden henkilöt voi kohdata myös julisteissa Helsingin keskustassa.

70 vuotta rohkeita tekoja

Kirkon Ulkomaanapu perustettiin syyskuussa 1947 jakamaan apua sodanjälkeiseen Suomeen. Pian avun suunta vaihtui Suomesta ulkomaille ja seuraavat 50 vuotta järjestö rahoitti varainhankinnallaan kumppanijärjestöjen hankkeita kehitysmaissa.

Kymmenen vuotta sitten KUA teki rohkean strategisen muutoksen ja alkoi itse toteuttaa omia hankkeitaan. Järjestö erikoistui kehittämään koulutusta, rauhaa ja toimeentuloa erityisesti hauraisiin maihin. Muutoksen myötä KUA:n toimintabudjetti on kaksinkertaistunut ja kenttäläsnäolon myötä työntekijöiden määrä on lähes kymmenkertaistunut. Nykyään KUA on Suomen suurin kehitysyhteistyöjärjestö ja toiseksi suurin humanitaarisen avun antaja.

Nopeasti muuttunut järjestö lanseerasi juuri uuden logon ja visuaalisen ilmeen. Uudistuksesta vastasi Agency Leroy.

”Uusi visuaalinen identiteetti kertoo paremmin vuoden 2017 Kirkon Ulkomaanavusta, joka on tehokas, luotettava ja rohkea toimija”, summaa Mikko Koivumaa.

Lisätietoa:
Mikko Koivumaa, viestintäpäällikkö, Kirkon Ulkomaanapu, 040 559 4030, mikko.koivumaa (at) kua.fi

Kuvat
Radio Novan rohkeus-sivu
KUA:n #rohkeus2017-sivu