Kirkon Ulkomaanavun työntekijä Kreikan saarilla, jonne pakolaisten tulo jatkuu

Syyriasta paennut perhe kävelee Chiosin saarella kohti Ateenaa menevää lauttaa syyskuussa 2015. He tulivat saarelle kumiveneellä Turkista, jonka jälkeen heidät rekisteröitiin ja he saivat ruokaa ja suojaa Kirkon Ulkomaanavun paikalliskumppanin tukemassa vastaanottokeskuksessa. Kuva: Paul Jeffrey

Kirkon Ulkomaanavun koulutusasiantuntija Helena Sandberg vierailee parhaillaan Kreikassa. Hän tukee Ulkomaanavun paikallisen kumppanin työtä pakolaisten auttamiseksi Kreikan saarilla, jonne edelleen saapuu suuria määriä pakolaisia päivittäin.

Kansainvälisen siirtolaisuusjärjestön IOM:n mukaan Kreikan saarille on tullut yhteensä 52 055 pakolaista tammikuun ensimmäisten neljän viikon aikana. Samassa ajassa 170 ihmistä on kuollut vaarallisella merimatkalla. Talvesta ja kovasta merenkäynnistä huolimatta ihmisiä on saapunut tammikuussa lähes yhtä paljon kuin viime vuoden heinäkuussa.

Paikallisen kumppanin International Orthodox Christian Charities -järjestön mukaan suurin tarve tällä hetkellä on ruuasta ja lämpimästä juotavasta kaikissa saarten vastaanottokeskuksissa. Lisäksi Kosin, Chiosin ja Samosin saarilla tarvitaan eristäviä foliohuopia, makuupusseja, sukkia ja kenkiä, takkeja sekä telttoja. Samosin saaren rannikkovartiosto on pyytänyt ruumissäkkejä hukkuneille.

Helena Sandberg on Kreikassa 1.-11. helmikuuta ja häntä voi haastatella ruotsiksi ja suomeksi puhelimitse.

Lisätietoja ja haastatteluista sopiminen:
tiedottaja Ulla Kärki, p. +358 50 576 7948