Tekoja 1/2020

 

Vuosia sitten nepalilainen maanviljelijä Khincha Lal Pahari joutui lähtemään töihin ulkomaille. Ero perheestä tuntui kurjalta, mutta Khincha uskoi, ettei hän pystyisi saamaan perheelleen riittävää elantoa Nepalin köyhällä maaseudulla.

Khinchan tarina on yksi tuhansista. Nepalissa lukemattomat perheet joutuvat erilleen, koska kotiseutu ei tarjoa toimeentuloa. Khinchan tarinan onnellisesta päätöksestä voit lukea vuosikymmenen ensimmäisestä ja uudistuneesta Tekoja-lehdestä.

Lehdessä oman tarinansa kertoo myös ugandalainen seitsemän lapsen äiti Adah, joka luuli joutuvansa luopumaan unelmistaan vanhemmuuden myötä. Nyt hän johtaa alueensa naisten säästöryhmää.

Vuoden ensimmäisen ja uudistuneen Tekoja-lehden teema on vanhemmuus, mutta kerromme myös, miten vaikuttamistyö toi Jordaniassa syyrialaisille pakolaisille oikeuden yritystoimintaan, minkälainen on logistiikkavapaaehtoisen työvuoro WeFood-hävikkiruokakaupassa ja mitä KUA:n humanitaarisen avun päällikkö pakkaa laukkuunsa aina.

Uudistuksen myötä lehti ilmestyy tänä vuonna kahdesti aiemman neljän kerran sijaan. Näin säästämme luontoa ja suurempi osa rahoistamme menee avustustyöhön. Ajankohtaisia uutisia voit seurata edelleen nettisivuiltamme ja sosiaalisesta mediasta.