Somesta selliin: Miehityksen virtuaalinen ulottuvuus

Kirkon Ulkomaanavun Eappi-ohjelman Somesta selliin -näyttely Sanomatalon käytävägalleriassa 23.5.-5.6

Miehityksen alla eläville palestiinalaisille sosiaalinen media ei ole ainoastaan kanava sananvapauteen ja positiiviseen muutokseen, vaan se on tuonut mukanaan myös uusia vaaroja ja uhkia. Ihmisoikeusrikkomusten määrä miehitetyillä palestiinalaisalueilla on kasvussa ja yhä useampi ihminen on joutunut pidätetyksi esimerkiksi sosiaalisessa mediassa julkaisemiensa päivitysten vuoksi.

Kirkon Ulkomaanavun EAPPI-ohjelman paneelikeskustelussa Maailma kylässä -festivaalin Taiga-lavalla sunnuntaina 27.5. Klo 11 annetaan ääni miehityksen alla eläville. Sosiaalisen median varjopuolista ja siihen liittyvistä ihmisoikeusrikkomuksista keskustelemassa on Activestills-kollektiivin palestiinalaisvalokuvaaja Faiz Abu Rmeleh. Vuonna 2005 perustettu Activestills  on 14 palestiinalaisen, israelilaisen ja ulkomaalaisen valokuvaajan yhteenliittymä, joka pyrkii poliittiseen ja sosiaaliseen muutokseen dokumentaaristen valokuvanäyttelyiden avulla. Keskustelu tulkataan arabiasta suomeksi.

Activestillsin FACEBOOK ARRESTS -näyttely on nähtävillä Sanomatalon käytävägalleriassa 23.5.-5.6. Kollektiivin kuvaajat ovat dokumentoineet näyttelyyn tapauksia, joissa sosiaaliseen mediaan tuotettu sisältö on johtanut vangitsemisiin.

Lisäksi Kaisa-talon Kirja & Kahvissa järjestetään torstaina 24.5. klo 18-20 tilaisuus valokuvien käytöstä poliittisissa ja sosiaalisissa muutoksissa. Englanninkielisessä tilaisuudessa aihetta valottaa kollektiivin palestiinalaisvalokuvaaja Ahmad Al-Bazz. Yleisen taustoittamisen lisäksi aihetta käsitellään konkreettisin tapausesimerkein ja aikaa on varattu myös keskustelulle.

Tervetuloa!

23.5.-5.6.2018: Activestills-valokuvaajakollektiivin FACEBOOK ARRESTS -näyttely Sanomatalon käytävägalleriassa (Töölönlahdenkatu 2, Helsinki)

To 24.5. Klo 18-20: Valokuvan käyttäminen sosiaalisissa ja poliittisissa muutoksissa – tilaisuus, Kaisa-talon Kirja & Kahvi (Vuorikatu 7, Helsinki)

Su 27.5. Klo 11-11:30: Somesta selliin – Miehityksen virtuaalinen ulottuvuus. Keskustelutilaisuus, Maailma kylässä -festivaalin  Taiga-lava (Kansallisteatterin Lavaklubi, Läntinen Teatterikuja 1, Helsinki) Tulkkaus suomeksi.

Kirkon Ulkomaanapu esittäytyy festivaaleilla myös teltassa G507.

Haastattelupyynnöt ja muut kyselyt: EAPPI-ohjelman koordinaattori Sabina Bergholm, eappi[at]kirkonulkomaanapu.fi, p. +358 40 669 3930.