Vuoden 2014 parhaat

Vuoteen 2014 mahtui iloja, suruja, huolia ja hymyjä. Pitkäjänteistä työtä ihmisarvoisen elämän puolesta tehtiin Afrikassa, Aasiassa, Lähi-idässä, Latinalaisessa Amerikassa, Karibialla, Yhdysvalloissa ja Suomessa. Tässä muutamia muistamisen arvoisia hetkiä viime vuodelta!

Sydämelliset kiitokset lahjoittajille!

 • Vuoden hymy

  Wai Wai Than, 9, on toisella luokalla valtion koulussa Myanmarissa, vaikka asuukin evakkoleirillä. ”Olen onnellinen tällä leirillä, koska minulla on paljon ystäviä. Kotikylässäni naapurit eivät kohdelleet meitä hyvin." Uudessa koulussa Wai Wai Than sai ensimmäistä kertaa koulutarvikkeet. "Haluan pysyä tällä leirillä. Haluan opiskella täällä. Pidän kaikista aineista, erityisesti burman kielestä. Haluan opettajaksi."

  Kuva: Ville Asikainen

  Kuva 1/6
 • Vuoden varainkeruuponnistus

  Lohjan Yhteislyseon lukio keräsi kolmen vuoden aikana yli satatuhatta euroa koulun rakentamiseksi Haitiin. Lyseolaiset ovat kolmessa vuodessa järjestäneet konsertteja ja kahvituksia, keränneet yrityksiltä lahjoituksia ja vaikka mitä – you name it! Nyt uutta, turvallista Myrdudin koulua Haitin Léogânessa käy yli 150 lasta. Aivan upeaa työtä!

  Sydämelliset kiitokset lohjalaisille ja kaikille työmme tukijoille!

  Kuva: Minna Elo

  Kuva 2/6
 • Vuoden työmatka
  Sadekausi on tehnyt Goman ja Masisin välisestä tiestä Kongon demokraattisessa tasavallassa todella haastavan. Kirkon Ulkomaanavun työntekijöiden matka etenee maaseudulla toisinaan hyvin hitaasti. Kuva on sadekauden pehmentämästä tiestä Manen kylästä. Neuvokkuudella ja miesvoimaa käyttäen päästään jatkamaan matkaa.
  Lopulta erään laakson pohjalla näkyy Masisin kaupunki. Masisissa Kirkon Ulkomaanapu tukee ETN-koulutuskeskusta. Ammattikoulutukseen valitaan kaikkein haavoittuvimmat; entisiä lapsisotilaita, orpoja, katulapsia, raiskattuja sekä liian varhain äidiksi tulleita. Päätavoite on, että nuoret lähtevät koulusta mukanaan hyvä ammattitaito. Into oppia on valtava!

  Kuva: Jukka Gröndahl

  Kuva 3/6
 • Vuoden humaani

  Kongolaislääkäri Denis Mukwege on pelastanut kymmeniätuhansia raiskattuja ja silvottuja naisia takaisin elämään. Mukwege on johtanut naispotilaiden hoitoon erikoistunutta Panzi-sairaalaa itäkongolaisessa Bukavun kaupungissa viisitoista vuotta. Itäisessä Kongossa arvioidaan olevan 500 000 raiskattua tyttöä ja naista. Se on koko maailman raiskaustilastojen musta piste. Mukwegen sairaalassa on autettu yli 30 000 raiskauksen uhria.
  Marraskuussa 2014 Mukwege sai EU-parlamentin myöntämän Saharovin ihmisoikeuspalkinnon pitkäkestoisesta työstään.

  Kuva: Jukka Gröndahl

  Kuva 4/6
 • Vuoden toive

  Keskiafrikkalaisen Malimakan koulun oppilaat osallistuivat elokuussa piirustuskilpailuun. Yksi aiheista oli unelmien kylä. Piirustuksissa lapset toivoivat, että kylän koteihin ei tuotaisi aseita ja että vihamieliset tunkeilijat eivät pääsisi niihin. Piirustus kertoo kaiken: Jos ei ole rauhaa, mitään muuta ei uskalla toivoa.

  Sadattuhannet menettivät tänä vuonna kotinsa Keski-Afrikan tasavallan väkivaltaisuuksissa. Kirkon Ulkomaanapu auttaa rakentamaan tulevaisuuden uskoa konfliktin keskellä. Ulkomaanavun Keski-Afrikassa korjaamissa kouluissa aloitti marraskuussa 28 000 oppilasta Toivomme, että heidän toiveensa toteutuvat.

  Kuva: Ville Asikainen

  Kuva 5/6
 • Vuoden saavutus

  Kuvan Jestone Perrero ja Jhon Loriaga opiskelevat nyt Kirkon Ulkomaanavun rakentamassa luokkahuoneessa. Rakensimme yhteensä 47 luokkarakennusta Filippiineille Haiyan-taifuunin tuhoamien koulujen tilalle. Luokkahuoneisiin hankittiin myös pulpetit ja liitutaulut. Lisäksi syrjäseuduilla sijaitseviin kouluihin toimitettiin ensiapupakkauksia ja koulutarvikkeita.

  Kiitos kaikille lahjoittajillemme!

  Kuva: Ulla Kärki

  Kuva 6/6