Särre Peace United -videosta: En halua sulkea silmiäni maailman ongelmilta

”Mitä on voittaminen, uusiks koittaminen, tanssiminen edes fanien, jos ei oo toivoo?”

 • ”Mitä on voittaminen, uusiks koittaminen, tanssiminen edes fanien, jos ei oo toivoo?” Särre räppää Peace United -kappaleella.

  Kuva 1/5
 • Soinisen koulun oppilaat pelaavat hienosti ja tosissaan. Tämän koulun entisiä oppilaita ovat jalkapalloilijat Perparim ja Mehmet Hetemaj.

  Kuva 2/5
 • Tytöt ja pojat pelaavat yhdessä. Joukkueen johtajina toimivat Särre ja urheilutoimittaja Kaj Kunnas.

  Kuva 3/5
 • Kiitokset pelin jälkeen. Kaj Kunnas kättelee Honja Abdullaa. "Nää oli taitavia! Fudismaajoukkueella ei tule olemaan hätää", Kunnas kehuu.

  Kuva 4/5
 • Ryhmäkuva. "Kun peli vie mukanaan, ei kukaan kysy, mistä sä oot kotoisin", kuvailee Kunnas tunnelmia tältä ja monelta muulta pelikentältä, jossa hän on ollut mukana.

  Kuva 5/5

HJK:n huippujalkapalloilijan Nikolai Alhon ja rap-artisti Särren Kirkon Ulkomaanavulle tekemä Peace United -musiikkivideo julkaistiin tänään – tietenkin jalkapallon merkeissä.

Teksti ja kuvat: Ulla Kärki

”Videolla biisin asia välittyy hienosti. Videolla kohtaavat minun ja Nikolain maailmat ja näkyy myös yhteinen kiinnostuksemme urheiluun”, Särre kertoo Soinisen koululla Helsingissä, jossa video julkaistiin tänään YK:n rauhanpäivänä. Nikolai Alho ei ennakkotiedoista poiketen päässyt julkistamistilaisuuteen joukkuevelvollisuuksien takia.

”Hyvä, että video julkaistiin juuri rauhanpäivänä. Nykytilanteessa Peace United -biisi on saanut vielä uusia merkityksiä. Suomessa on vihamielistä liikehdintää, se on ikävää. Haluan tuoda keskusteluun esimerkiksi lasten oikeuksien näkökulmaa”, Särre sanoo.

”Koen, että musiikilla voi vaikuttaa. Maailman ongelmat ovat myös suomalaisten muusikoiden ongelmia. Minä saan nauttia globaalin maailman eduista, kuten matkustelusta maasta toiseen, enkä tämän takia halua sulkea silmiäni maailman ongelmilta.”

Soinisen koulun viides- ja kuudesluokkalaiset katsovat tarkkaan videota, päät nyökkäävät rytmin tahtiin. ”Joo, oli se hyvä!” Videon jälkeen lapset ovat heti innokkaita pelaamaan.

Nikolai Alhon, 22, ja Särren, 33, levyttämä Peace United on rauhan puolesta pelaavan Peace United -joukkueen tunnuskappale. Joukkueen tavoite on ehkäistä nuorten syrjäytymistä ja uskontojen välistä vastakkainasettelua. Kappale julkaistiin ensi kertaa Helsinki Cupissa 5. heinäkuuta.

Lisätietoja: peaceunited.fi