Rauhaa, rakkautta ja jalkapalloa!

Peace United oli mukana tämän vuoden Helsinki Cupissa Love the Ball Centerin tapahtumatorilla sunnuntaista torstaihin.

 • Teltalla vieraili junioreita aktiivisesti koko viikon ajan.

  Kuva 1/11
 • Helsinki Cupissa pelaajakortteja tehtiin reilusti yli 200!

  Kuva 2/11
 • Helsinki Cupissa kaikki tavoittelivat maalia joka ratkaisee, meille se on rauha. "En koskaan lopeta. En koskaan luovuta. Näin me ollaan Peace United."

  Kuva 3/11
 • Helsinki Cup vietti tänä vuonna 40-vuosijuhlaansa ja kokosi yhteen nuoria 11 eri maasta. Yhteensä joukkueita oli mukana 1240.

  Kuva 4/11
 • Pelaajakortin tekemisen lisäksi teltalla voi pelata pöytäfutista.

  Kuva 5/11
 • Pelaajakortissaan pääsee myös esittelemään taitojaan.

  Kuva 6/11
 • Torstaina teltalla vieraili legendaarinen urheiluselostaja Kaj Kunnas, joka kertoi nuorille matkastaan Jordanian pakolaisleirille.

  Kuva 7/11
 • Teltalla oli hyvä tunnelma koko viikon.

  Kuva 8/11
 • Tyttöfutarit pääsivät kokemaan legendaarisen urheiluselostaja Kaj Kunnaksen taidot läheltä.

  Kuva 9/11
 • Innokkaimmat fanit hakivat myös Kunnaksen nimmarin.

  Kuva 10/11
 • Kiitos Helsinki Cup ja kaikki Peace Unitediin liittyneet! Helsinki Cup loppui mutta Peace Unitedin pelit jatkuu.

  Kuva 11/11

Peace United oli mukana tämän vuoden Helsinki Cupissa Love the Ball Centerin tapahtumatorilla sunnuntaista torstaihin. Tapahtumatorilla nuoret jalkapalloilijan alut pääsivät pelaamaan pöytäfutista sekä tekemään pelaajakortteja ja liittymään mukaan Peace United -rauhanjoukkueeseen. Helsinki Cupissa pelaajakortteja tehtiin reilusti yli 200! Sunnuntain avajaisissa julkaistiin myös Nikolai Alhon tekemä Peace Unitedin tunnuskappale, jossa on mukana myös rap-artisti Särre.

Helsinki Cup vietti tänä vuonna 40-vuosijuhlaansa ja kokosi yhteen nuoria 11 eri maasta. Yhteensä joukkueita oli mukana 1240. Helsinki Cup on siis todella paikka, jossa nuoret pääsevät sekä nauttimaan jalkapallon riemusta että kohtaamaan ihmisiä eri kulttuureista ja oppivat yhdessä tekemistä ja toisten kunnioittamista.

Peace Unitedin liittyi viikon aikana yhteensä 240 uutta jäsentä ja erityisesti nuorten kirjoittamat motot omiin pelaajakortteihinsa kertovat siitä, miten jalkapallo ja rauhantyö sopivat yhteen. Motoissa korostuu rauhan viestin lisäksi yhteisöllisyys, toisten kunnioittaminen sekä jalkapallon tuoma merkitys elämään.

Torstaina nuoret pääsivät tapaamaan Peace United-joukkueeseen kuuluvaa Kaj Kunnasta, joka oli mukana myös Jordaniassa Peace Unitedin perustamismatkalla. Nuoret olivat innoissaan Kaitsun paikallaolosta ja ottivat innolla yhteiskuvia ja pyysivät nimmareita. He kuuntelivat kiinnostuneina, kun Kaj Kunnas kertoi kokemuksistaan Jordanian pakolaisleiriltä ja kuinka Kirkon Ulkomaanavun jalkapallokoulu leirillä toimii.

peaceunited.fi

 

Teksti ja kuvat: Konsta Naumi