Katso kuvat: Mielenosoitus kehitysyhteistyön puolesta

Yli tuhat ihmistä osoitti tiistaiaamuna mieltään kehitysyhteistyön puolesta vauhdikkaassa ja värikkäässä kulkueessa Helsingissä. Mielenosoittajat veivät 41 000 nimeä keränneen vetoomuksen kehitysministeri Lenita Toivakalle, joka ei tullut ulos ministeriöstä tapaamaan mielenosoittajia.

 • "Ei köyhimmiltä!" huusivat mielenosoittajat. Kirkon Ulkomaanavun työntekijät ja vapaaehtoiset olivat mukana vastustamassa hallituksen rajuja leikkauksia kehitysyhteistyömäärärahoihin.

  Kuva 1/7
 • Mielenilmaus alkoi kokoontumisella Espan lavalle aamulla kello 8

  Kuva 2/7
 • Espalla tunnelmaa nostatti muun muassa Tommy Lindgren.

  Kuva 3/7
 • Väkijoukko alkoi marssia rummutuksen ja huutojen tahdittamana Espalta kulkueena ulkoministeriöön Katajanokalle.

  Kuva 4/7
 • Kulkue marssi rauhallisesti, tunnelma oli hyvä ja toiveikas. Mukana luomassa myönteistä tunnelmaa olivat Sirkus Magentan akrobaatit. Sosiaaliseen sirkukseen erikoistuneen ryhmän humanitaarinen sirkustoiminta esimerkiksi pakolaisleirillä Jordanissa on myös vaarassa leikkausten vuoksi.

  Kuva 5/7
 • "Ahneus ei auta, on Välimeri hauta!" "Tää ei toimi, Toivakka!" "Me välitämme!" huudettiin ulkoministeriön edessä. "Lenita tuu leikkimään, meillä olis asiaa" -huudoilla houkuteltiin kehitysyhteistyöministeriä ulos tapaamaan mielenosoittajia.

  Kuva 6/7
 • Lopuksi mielenosoittajat vetivät paperipussit päähänsä osoittaakseen, että Suomen luistaminen globaalista vastuunkannosta hävettää.

  Kuva 7/7

”Harvoin esiinnyn mielenilmaisuissa, mutta nyt asia oli niin tärkeä, että halusin olla näiden 41 000 kansalaisen mukana. Kehitysyhteistyö on erityisen tärkeää, jotta voimme jatkossakin edesauttaa rauhanprosesseja. Juuri tällä hetkellä näemme, mihin rauhan puuttuminen johtaa pakenevina ihmisinä”, sanoi vetoomuksen luovuttaneeseen delegaatioon osallistunut Elisabeth Rehn ministeri Toivakalle.

Me välitämme -mielenilmauksen järjesti kehitysjärjestöjen kattojärjestö Kepa ry yhdessä jäsenjärjestöjensä ja yhteistyökumppaneidensa kanssa.

Kuvat: Teemu Silván