Kuvareportaasi: Euroopan ovelle kolkuttamassa

Tämä ei ole mikään telttaretki. Sadat perheet yöpyvät nyt Keletin rautatieasemalla Budapestissä.

 • Öinen näkymä Keletin rautatieasemalle Budapestissä.

  Kuva 1/8
 • Ihmiset ovat leiriytyneet aseman alle.

  Kuva 2/8
 • Khaled perheineen pakeni Aleppon kaupungista Syyriasta, kun heidän talonsa räjäytettiin. He olivat aiemmin kierrelleet eri puolilla Syyriaa, mutta ovat nyt sitä mieltä, että maassa ei ole enää yhtään turvallista kolkkaa. Perheen lapset ovat puolitoista vuotias Limar ja kahden kuukauden ikäinen Kausar. He toivovat pääsevänsä junalla Saksaan.

  Kuva 3/8
 • Kuten Khaledin perhe, monet muutkin ovat lähteneet bussilla Turkista ja lopulta kävelleet kolme päivää metsän halki Serbiasta Unkarin rajalle.

  Kuva 4/8
 • Lapsille on järjestetty tekemistä aseman ulkopuolella.

  Kuva 5/8
 • Ghanizada, 60, (oikealla) päätti viedä perheensä pois Afganistanista, kun sai tappouhkauksen taliban-liikkeeltä, koska hänen kaksi tytärtään kävi koulua. He viettivät kaksi päivää vastaanottokeskuksessa. Nyt he ovat olleet kaksi päivää asemalla odottamassa pääsyä Saksaan.

  Kuva 6/8
 • Yksi asemalla odottavista on aiemmin tilintarkastajana työskennellyt Mohamed. Hänen kolmevuotias Maja-tyttärensä nukkuu. Mohamedilla ja hänen vaimollaan on lisäksi 5-vuotias poika. He pakenivat Syyriasta, kun ISIS valloitti heidän kotikaupunkinsa ja kurdeille annettiin kolme päivää aikaa lähteä ennen kuin heidät tapettaisiin. He ovat ostaneet 375 eurolla junaliput Saksaan ja nyt heillä on rahaa jäljellä 200 euroa.

  Kuva 7/8
 • Budapestin kaupunki on perustanut niin sanottuja läpikulkualueita, joissa on vettä ja käymälöitä sekä pakolaisten että heitä auttavien vapaaehtoisen käyttöön.

  Kuva 8/8

Kirkon Ulkomaanapu auttaa Unkariin paenneita paikallisen yhteistyökumppaninsa Hungarian Interchurch Aid (HIA) -järjestön kautta. Tuella toimitetaan puhdasta vettä, hygieniatarvikkeita, käymälöitä, suihkuja, petivaatteita, huopia  ja talvivaatteita. Lisäksi tarjotaan psykososiaalista tukea.

Unkariin on tullut tänä vuonna noin 150 000 ihmistä. He pakenevat Syyrian sotaa, vainoa ja tappouhkauksia, syvää köyhyyttä. Suurimmalle osalle Unkari on läpikulkumaa, joka kautta pyritään Saksaan, Itävaltaan tai Ruotsiin. Unkarin viranomaiset eivät pysty vastaamaan turvapaikanhakijoiden tarpeisiin.

Kuvat: Daniel Fekete / HIA

Lahjoita ja auta hädänalaisimpia pakolaisia Euroopassa!