Avustuspakettien jako on täydessä käynnissä

Tervehdys Nepalista!

Olemme  tiistaihin 5.5. mennessä osallistuneet yhteistyökumppanimme kanssa tasan 2 929 avustuspaketin jakamiseen. Pakettiin kuuluu pressu, huopa, matto, saippua, pesuainetta, terveyssiteitä ja ruokapaketti. Vettä jaetaan tarpeen mukaan.

Ruokapaketissa on kaksi kiloa riisiä, 2–4 pakettia keksejä ja 4–6 pakettia nuudeleita riippuen perheen koosta.
Ruokapaketteja kokoavat vapaaehtoiset työntekijät toimiston pihalla.

Paikalle on tuotu kaksi ompelukonetta, joilla ommellaan pusseja. Sitten ne täytetään ruokatarvikkeilla, pakataan autoon, viedään maanjäristysalueille ja jaetaan tarvitsijoille.  Parin päivän sisällä toivon itsekin ehtiväni jakelukuorman mukaan, että voin kertoa teille myös siitä, miten itse jakelu tapahtuu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt on kuitenkin toisenlainen kiire. Istumme Lilan kanssa nenät kiinni tietokoneissa ja korvat kännyköissä. Avustustyöntekijän arki.

Sellainen muutos elämässämme on kuitenkin tapahtunut, että olemme siirtyneet teltasta takaisin oikeaan, rakennuksessa sijaitsevaan toimistoon. Telttatoimiston +30 asteen lämpö ja muhkurainen lattia on vain muisto. Suorassa seisova tuoli on taivas.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKirjoittaja on humanitaarisen avun asiantuntija Kirkon Ulkomaanavussa. Hän koordinoi tällä hetkellä Nepalin maanjäristyksen avustustyötä Kathmandussa.

Kirjoittaja

Johanna Tervo