Juho Kalliokoski on kristitty – ja siksi myös kuukausilahjoittaja

kristitty
”Minun on mahdotonta perustella, miksi minulla olisi oikeus ulottuvillani olevaan aineelliseen hyvinvointiin, jollaisesta suurin osa ihmiskunnasta voi vain haaveilla.” Kuva: Tatu Blomqvist / Kirkon Ulkomaanapu

Miksi minulla olisi oikeus elää yltäkylläisyydessä, johon kaikilla ei ole varaa, mietti Juho Kalliokoski ja ryhtyi kuukausilahjoittajaksi.

Kirkon Ulkomaanavun kuukausilahjoittaja Juho Kalliokoski, 29, istuu Helsingin Vanhan Kirkon puupenkkiin valokuvausta varten. Ristikkoikkunoista siilautuva tammikuun vähäinen valo yltää juuri ja juuri miehen hymyileviin kasvoihin asti.

Kalliokoski on ammatiltaan lakimies ja asuu vaimonsa kanssa Helsingissä. Hän uskoo saaneensa kaiken, mitä hänellä on, Jumalalta.

”Kaikki, mitä minulla on, on minulle ulkopuolelta annettua. Ruumiin ja hengen olen saanut vanhemmiltani, kasvatuksen vanhemmiltani, opettajiltani ja muilta lapsuuden tärkeiltä ihmisiltä, korkeakoulutuksen valtiolta”, Kalliokoski listaa.

Kalliokoski ajattelee, ettei hänellä ole oikeutta elää yltäkylläisyydessä toisten kärsiessä. Niinpä hän auttaa ihmisiä ja muuta luomakuntaa lahjoittamalla.

”Koska ihmiset ovat samanarvoisia, valitsin järjestön, joka tekee työtään ihmisten hyväksi Suomen sijasta köyhissä maissa. Siellä ihmisten puute on suurempaa. Talouden lainalaisuuksien vuoksi eurolla köyhässä maassa saadaan myös enemmän aikaan kuin eurolla rikkaassa Suomessa.”

Sopiva lahjoitustaso löytyi Raamatusta

KUA:n avustustyön luotettavuus ja tehokkuus olivat Kalliokoskelle tärkeitä kriteereitä lahjoituskohdetta valitessa. Merkitystä oli myös sillä, että KUA on kirkollinen toimija.

Kuukausilahjoittaminen sopii Kalliokoskelle siksi, että se tekee hänen mielestään kuukausibudjetista vakaamman, eikä lahjoituksen tekeminen jää kiinni hetken mielijohteista.

Kalliokoski kertoo miettineensä kuukausilahjoituksen sopivaa summaa, kunnes löysi yllättäen vastauksen Raamatusta.

”Jonkin aikaa sitten hoksasin, että lahjoituksen sopivalle mittaluokalle on olemassa toimiva esikuva Mooseksen lain kymmenyksissä. Nykyään pyrin mitoittamaan kuukausilahjoituksen siten, että se on kymmenys eli kymmenesosa bruttotulostani”, Kalliokoski sanoo.

”Tämä tuntuu toimivalta ja kohtuulliselta, ja auttaa lisäksi karsimaan joutavan kulutuksen omasta elämästäni pois.”

Apua kuukausilahjoituksista

  • Pienistä puroista kasvaa suuri virta: Jokainen kuukausilahjoittaja on äärimmäisen tärkeä.
  • Kuukausilahjoituksen voi kohdistaa katastrofiapuun tai köyhyyden vähentämiseen.
  • Keskimääräinen kuukausilahjoitus on n. 15 e. Summa kertyy 50 sentillä päivässä.
  • Liity sinäkin kuukausilahjoittajaksi klikkaamalla tästä!
  • Lämmin kiitos hyväsydämisestä päätöksestä!
Teksti: Pertti Keinänen
Kuva: Tatu Blomqvist