Kyrkans Utlandshjälp
Vi jobbar för människovärdet

Följ oss:

Annorlunda Gåva var julens populäraste etiska gåva

Kyrkans Utlandshjälps Annorlunda Gåva var för fjärde julen i rad den mest populära etiska gåvan. Gåvorna, till exempel getter eller trädplantor, som hjälper människorna i utvecklingsländerna har blivit en naturlig del av finländarnas julfirande.

År 2009 såldes Annorlunda gåvor för sammanlagt 1,4 miljoner euro.

”Recessionen har inte dragit ner på människornas vilja att hjälpa”, konstaterar Kyrkans Utlandshjälps kommunikationschef Veera Hämäläinen om resultatet som blev bättre än väntat. ”De här gåvorna hjälper människorna i utvecklingsländerna att klara av det kommande året. Samtidigt kan vi hjälpa människorna att anpassa sig till klimatförändringen. Vi vill förmedla ett stort tack till alla som har gett Annorlunda Gåvor.”

Skoldräkten är fortfarande den populäraste gåvan, i fjol såldes 11 500 stycken av dem, och som andra kommer trädplantorna som såldes 7 500 gånger. Över 6 000 getter fanns också bland årets julgåvor. Kvinnobankens gåva, ett yrke, var ny för i år och blev genast populär – nästan 4 500 fick den i gåva.

Julmiddagen, gåvan med mest julstämning, inbringade över 12 000 euro till familjer i hungersnöd på krisdrabbade områden.

Företagen valde att komma ihåg sina samarbetspartners med över 200 000 euro i Annorlunda Gåvor. Procentuellt växte företagens andel av försäljningen av Annorlunda Gåvor något.  De populäraste företagsgåvorna var Kvinnobankens yrke och brunnen.

”Kyrkans Utlandshjälp är en klar marknadsledare inom etiska gåvor. Organisationens trovärdighet och låga administrationsutgifter inverkar säkert på att Annorlunda Gåvas fortsättningsvis är populär”, säger koordinatorn för medelanskaffning Marjut Martin.

Annorlunda Gåvas webbutik är öppen året om på adressen www.annorlundagava.fi

Mer information:
Kommunikationschef Veera Hämäläinen, tfn 050 386 6634Koordinator för medelanskaffning Marjut Martin, tfn 0400 385 439

Tillbaka

Arkiv

År

Uutiset RSS-sy�tteen�